Ledenlijsten

Ons ledenbestand bestaat uit geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en algemeen fysiotherapeuten met aandachtsgebied bekken en bekkenbodem. Zij zijn allemaal gericht op  het behandelen van klachten van de bekkenbodem  en  (pijn) klachten rond het bekken (al dan niet zwangerschapsgerelateerd). Hieronder leest u wat  het verschil is tussen een geregistreerd bekkenfysiotherapeut en een algemeen fysiotherapeut met aandachtsgebied bekken- en bekkenbodem.

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten

Hebben de opleiding Bekkenfysiotherapie gedaan, het diploma Bekkenfysiotherapeut behaald en staan in het Register Bekkenfysiotherapeut van het KNGF. Naast het geven van oefentherapie zijn zij bevoegd om inwendig te onderzoeken (manueel en/of met biofeedback) en te behandelen (bijvoorbeeld elektrotherapie of ballontraining) .             Voor de lijst met deze therapeuten in de regio klikt u op onderstaande link:

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten – lijst met adressen, e-mail en websites

ledenlijst.BFT

Algemeen fysiotherapeuten met aandachtsgebied bekken en bekkenbodem

Hebben bijscholing(en) in de vorm van cursus(sen)  gedaan op dit gebied, maar zijn niet bevoegd om inwendig te onderzoeken of te behandelen. Zij doen alleen oefentherapie. Zij staan niet in het Register Bekkenfysiotherapeut van het KNGF. Voor de lijst met deze therapeuten in de regio klikt u op onderstaande link:

ledenlijst.BP K G.jan 2019